Relaterte innlegg:

Forestillinger og Workshop på Tid for Dans

October 1, 2017

 

Radix hadde lørdag 30.september gleden av å debutere med forestillingen «Blikkbox» på dansekunstfestivalen Tid for Dans. Festivalen arrangeres av Dansekunst i Grenland og gikk over 4 dager. 

 

«Dansekunstfestivalen Tid for Dans skal vise dansekunst av høy kvalitet, med stor formidlingsevne og høy profesjonalitet. Vi ønsker å skape møtepunkter som bringer mennesker sammen. Videre satser vi på et stort mangfold som speiler det nasjonale og internasjonale dansefeltet, men som også speiler befolkningen og publikumsgrunnlaget i Telemark. Vi vil vise både det smale og det brede og vi vil vise både små og store produksjoner som bryter barrierer, som utfordrer og overrasker.» 

Tekst hentet fra Dansekunst i Grenland sin nettside.

 

Under festivalen bidro Radix med forestillingen «Blikkbox» som er et kunstnerisk stykke om det å sette mennesker i bås, et budskap vi føler er viktig å formidle. ”Det krever kun et enkelt blikk for å sette mennesker i bås. Om det er en trang for system eller fordommer, bevisst eller ubevisst skaper det sperrer og grenser. Disse grensene gjør oss mer innelukket og kyniske. Greier vi så å være oss selv fullt og helt uten frykten for å bli satt i en lignende bås som vi så lett gir andre? Og hva gjør denne holdning med kroppsspråket vårt?”. Hip hop miljøet er kjent for å være et svært innkluderende miljø som ser mennesket for mennesket. Sjangeren legger stor vekt på individualisme og at man skal komme som man er. De setter ikke mennesker i båser men skaper

ett stort fellesskap der alle skal føle seg velkommen. Denne holdning ovenfor mennesker er en holdning vi ønsker å spre videre, og ut ifra det ønsket oppstod «Blikkbox».

 

 

 

Turen til Porsgrunn startet litt rocky da dekket på bilen plutselig punkterte! Challenge accepted tenkte Silje Olava, Lisa, Gina L og Kari Amanda før vi rullet inn til nærmeste bensinstasjon for å reparere skaden. Til tross for en set back kom vi frem til Ælvespeilet i Porsgrunn tidsnok for sceneprøven. Vi ble tatt varmt imot av den kjempehyggelige staben av arrangører i Dansekunst i Grenland. De har fylt dansekunstfestivalen med mange varierte og spennende innslag og vi fikk selv gleden av å se noen av de andre dansekunstnere opptre under festivaldagene etter vår egen opptreden. Dagen etter gikk turen til Vinje der vi først holdt workshop for danseglade jenter og gutter, for så å opptre selv med «Blikkbox»- forestillingen.  

 

De fire jentene fra Radix hadde en knall helg fylt av spennende møter og inspirerende inntrykk. Radix vil takke ildsjelene i Dansekunst i Grenland for et fantastisk arrangement og for muligheten vi fikk til å opptre hos dere. 

 

Se flere bilder fra vår tur:
 

1/5

 

 

Please reload

Følg oss:

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Siste bloggposter

April 28, 2019

December 31, 2018

October 13, 2018

Please reload

Please reload

Kontakt Radix:

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle