top of page
40223486_1899797460328825_31796042710793

RADIX  CREW

Radix (5 of 8).jpg
RADIX
Radix (62 of 64).jpg
SILJE OLAVA

Silje Olava vokste opp i den lille bygda Dovre hvor det var lite med dansetilbud den gang. Hun ble dermed selvlært og begynte å sette opp egne kurs for å spre gleden hun hadde funnet i dansen. Siden den gang har hun opparbeidet seg mye erfaring og ble i 2015 uteksaminert ved Norges Dansehøyskole (NDH) med en bachelor i dans og pedagogikk. Silje Olava er med-leder og søknadsansvarlig i Radix.

Silje Olava jobber nå fulltids som dansepedagog, freelance danser og koreograf, både nasjonalt og internasjonalt. Hun underviser ved Oslo Kulturskole og Jessheim Danseskole der hun underviser alt fra barn til voksne innenfor en rekke dansestiler. Hun har også undervist internasjonalt gjennom workshops i Kampala, Uganda, og Macau, Kina. Høst 2018 begynte hun på Kunsthøyskolen i Oslo på Praktisk Pedagogisk Utdanning.

Som freelancer har hun opptrådt på ulike forestillinger, festivaler, musikaloppsetninger og events. ”Jesus Christ Superstar” og ”Spellemann på Taket” er noen av musikaloppsetningene hun har vært delaktig i.  Hun har vært bakgrunnsdanser i Norske Talenter, vært på Norgesturne med Tommy Steines standupshow ”Latterlig Livredd”, og engasjert seg som både skuespiller, danser og koreograf i musikkvideoer til artister som Sval, Marit Sehl, Robert Vendetta og Karen Musæus. I tillegg har hun høstet kunnskap under lengre og kortere turer til utlandet.  Hun bodde 3 mnd i Paris via utveksling på NDH og har tatt klasser i New York, Uganda, Ukraina og Los Angeles. 

Som kunstnerisk ansvarlig reiste Silje Olava med en gruppe på 20 aktører til Macau sommeren 2016 og deltok på International Youth Dance Festival (IYDF). Høsten 2017 gikk turen til Tid for Dans festivalen der hun sammen med Radix viste en kunstnerisk produksjon. Sommeren 2018 dro hun og Radix crewet tilbake til Macau og viste to ulike produksjoner på IYDF.

Som produsent satte Silje Olava sommeren 2017 opp to forestillinger; en barneforestilling som premierte på Kilden Teater 1.juli, og forestillingen ”Feast Your Eyes” (FYE) i Kampala senere samme måned. FYE var et samarbeidsprosjekt med lokale utøvere fra Kampala der de fremførte resultatet av en 2 ukers intensiv prosjektperiode.


SILJE OLAVA FORTELLER
Random Fact: Mitt navn betyr Blind Ammende Mor
Min største inspirasjon: Mine foreldre
Min guilty pleasure: Å plage Irlin <3
Jeg smiler av: De små øyeblikkene i hverdagen
I samfunnet er jeg: Hoffnarret – prøver alltid å more de rundt meg å få de til å le.


Følg Silje Olava på sosiale medier: INSTAGRAM 

IRLIN

Irlin "Elixir" startet sin dansekarriere som selvlært 17åring. Etter ett års egentrening havnet hun i semifinalen av Norske Talenter og fikk med det jobbtilbud på scener og dansestudioer over hele landet. Hun startet dermed å utvikle mer danseferdigheter gjennom showmiljøet og i dansemiljøet i Norge

Siden den gang har hun gjort jobber på scener i både inn og utland. Hun hadde med-koreografisk ansvar og danset selv i skandinavias største Michael Jackson tribute, The Thrill, som høstet høye terningkast fra både VG, Dagbladet og Aftonposten.

Hun har koreografert for musikkvideoer til etablerte artister som Marit Sehl, Raylee, Robert Vandetta og gjort koreografi for oppsett av kjente musikaler som Jesus Christ Superstar og Spelemann på Taket . Hun dro på turnè med sanger/komiker Tommy Steine som koreograf og danser i 2014 og har medvirket juleshowsesongen på Rica/Quality hotell i Østfold fire år på rad med storslåtte forestillinger medvirket av artister som Katastrofe, Åge Sten Nilsen, Yohanna (Eurovision), Ulrikke Brandstorp og Maria Mohn. Sistnevnte med eget show i byen.
 

Hun har jobbet som bakrunnsdanser på tv-programmer for Monster Media og Allsang på Grensen og ble i 2012 invitert til å være gjestedommer på  NRKs "Popstokk". I tillegg har hun spilt inn danseanimasjoner for det store og internasjonale PC-spillet "The Secret World" og deler aktivt dansesnutter til tusener av følgere på sosiale medier. Irlin har blitt invitert til å holde workshop på flere studioer og for instruktører i flere kanter av landet og underviser fast på flere studioer i og utenfor Oslo.

I 2017 startet Irlin aktivt med dansestilen "Waacking" og reiser rundt forbi i hele europa for å delta på battle og hente inspirasjon og kunnskap. Deriblant USA, Russland, Slovakia, England, Frankrike, Italia og Canada.

IRLIN FORTELLER
Random Fact: Jeg elsker ananas, men hater smaken!
Min største inspirasjon: Michael Jackson og gode mennesker
Min guilty pleasure: Kardashian og Selfie-filtere
Jeg smiler av: Søte dyr og når mennesker deler kjærlighet
I samfunnet er jeg: Nerden - jeg elsker random/fun facts. Jeg suger til meg småfakta hele tiden og spytter derfor ofte inn "fun fact" i samtalen - men som regel er det bare meg som synes de er facinerende... xD

Følg Irlin på sosiale medier: INSTAGRAM

Radix (3 of 64).jpg
KARI AMANDA

Kari Amanda er fra Senja i Nord-Norge og har danset siden hun var 7 år. Hun har reist mye i både inn- og utlandet for å opptre, konkurrere, ta klasser og for å undervise. Hun gikk på danselingen ved Kongsbakken VGS i Tromsø. Det var hennes første møte med de sceniske dansestilene jazz, ballett og moderne- og samtidsdans. I 2017 fullførte hun sin bachlorgrad i moderne- og samtidsdans ved Norges Dansehøyskole.

Av tidligere erfaring har Kari Amanda vært med i et talentutviklingsprogram mellom Norge og Russland, der hun ved tre anledninger har reist til Arkhangelsk for å opptre og holde workshops i hip hop. Hun var i en periode medlem av dansegruppen Manoeuvres som tok NM gull i hip hop formation 2 år på rad. I 2014 gikk turen til Los Angeles der hun deltok på Latitude Dancecamp og tok masterklasser med blant andre Willdabeast, Sorah Yang, Marty Kudelka og Shaun Evaristo. 

Kari Amanda er alltid sulten på å lære noe nytt og prøver så ofte hun kan å bevege seg utenfor komfortsonen sin.

KARI AMANDA FORTELLER
Random Fact:
Jeg har med meg lester (ullsokker) over alt!
Min største inspirasjon: Beyonce og storesøstrene mine
Min guilty pleasure: Lese økonomiblogger og lage budsjett
Jeg smiler av: Det aller meste
I samfunnet er jeg: Gledessprederen - smiler hvor enn jeg går

Følg Kari Amanda på sosiale medier: INSTAGRAM 

Radix (57 of 64).jpg
LISA MARIE

Lisa Marie er utdannet danser og dansepedagog med bachelor fra Norges Dansehøgskole 2015. Med stort hjerte for hip hop har hun gått fra å være selvlært til å bli en profilert danser innen streetdance miljøet.

Lisa har tidligere vært med i anerkjente kompanier som "Soulstars" ved Oslo Streetdance Studio og DaYo (Dancing Youth) med Cre-8 og har gjort forestillinger, musikkvideoer og show for kjente innenlandske og utenlandske artister. Bl.a "Urban X" forestilling på Operaen i Oslo, danser for Erik og Kriss (NO), The Voice TV, Rick Ross og Saigon (US), Bobby Valentino (US) og Jay Sean (UK).

Videre har hun medvirket i oppsetninger som "Jesus Christ Superstar" og turnert med showet "Latterlig Livredd" med Tommy Steine. Det siste året har hun vært med «IDentiD» i Grønland (GRL), en hip hop forestilling i regi av Alx productions med Tony Stone (LA) som koreograf. Siden 2014 har hun undervist hip hop, moderne, jazz og klassisk ved profilerte danseskoler som Terpsi Dansestudio, Follo Folkehøgskole, Bølgen Dansestudio, Allegro Ballettstudio og på videregående skole.

Nyeste medvirkning var sommeren 2016 hvor hun sammen med «Northern Lights» representerte Norge på «International Youth Dance Festival» i Macau (CHN) blant 17 andre nasjoner og 10 lokale.

LISA FORTELLER
Random Fact: Min største drøm da jeg var liten var å bli reklameutdeler…vel jeg er glad det ikke er tilfellet nå!
Min største inspirasjon: Cullbergballetten
Min guilty pleasure: Iskaffe og kake
Jeg smiler av: Kake!
I samfunnet er jeg: Politikeren - jeg elsker å debattere, har fryktelig mye meninger og er meget god på overbevisning

Følg Lisa på sosiale medier: INSTAGRAM

Radix (20 of 64).jpg
AMELIA

Amelia har drevet med dans siden hun var liten. Hun startet med klassisk ballett ved Bergen Kulturskole og fortsatte videre på talentklassene. Hun var i flere år med på oppsettet av Tsjajkovkijs «Nøtteknekkeren», der hun hadde flere store og små roller. På danselinjen på Langhaugen ble jazz den store interessen og hun fortsatte videre i det sporet med ett år på Spin Off Forstudium i Dans.

 

Amelia har deretter selvstudert og tatt klasser i både inn- og utlandet. Hun har blant annet hentet stor erfaring fra det anerkjente dansestudioet Millennium Dance Complex i Los Angeles der hun over 3 mnd tok MDC Certificate Program.

Amelia underviser på Verzatile Dance Studio, Vinderen ballettskole og har tidligere undervist på Jessheim Danseskole

 

AMELIA FORTELLER

Random Fact: Jeg er livredd høner, syntes de ser skumle ut!

Min største inspirasjon: Jeg har flere inspirasjoner, blant dem Brinn Nicole som jeg var så heldig å få ta både klasser og privattimer med i LA

Min guilty pleasure: Ben&Jerry

Jeg smiler av: Kattunger

I samfunnet er jeg: Motivatøren - om det så er å ta en ny utfordring eller få kjæresten til å gi litt ekstra på intervalløp, så liker jeg å motivere!

 

Følg Amelia på sosiale medier: INSTAGRAM 

Radix (3 of 8).jpg
 
GINA A.

Gina Alemán er født og oppvokst i Gran Canaria, Spania, der hun begynte å danse i en alder av 15. Hun startet sin danseutdanning ved en privat danseskole i hjemmebyen. Der fikk hun innføring av urbane dansestiler som hip hop, newstyle, krump, dancehall, jazz funk, kommersiell dans, waacking og voguing. Med danseskolen deltok hun på flere nasjonale hip hop mesterskap og tok seiersplass på flere av dem.

 

5 år senere bestemte hun seg for å fortsette sin dansevirksomhet på egen hånd og dro dermed på internasjonale camps og workshops. I denne perioden åpnet hun sin egen danseskole i Spania, spesialisert i urbane stiler. Gina preparerte og sendte så sine elever ved skolen til å konkurrere i forskjellige nasjonale konkurranser slik hun selv hadde gjort noen år i forveien.

 

Desember 2016 flyttet Gina til Norge og jobber fortsatt som danseutøver og dansepedagog. Hun har blitt inviterte som gjesteinstruktør på Bergen Afro Arts Festival og jobbet for et hip hop prosjekt i regi av Bergen Kommune. Hun underviser nå på en danseskole i Drammen og ble medlem av Radix høst 2017.

GINA FORTELLER:
Random Fact: Jeg føler meg ukomfortabel når jeg snakker med personer som er lavere enn meg. Jeg er nemlig vant med at jeg alltid er den laveste i rommet.
Min største inspirasjon: Personer som aldri gir opp, når målene sine og er fortsatt ydmyke.
Min guilty pleasure: Sjokolade!!!
Jeg smiler av: Klemmer fra barn :)
I samfunnet er jeg:
Den stressa forrestningskvinnen - jeg må ha alt organisert og deretter følge opp alt jeg har planlagt. Om jeg ikke får til det, kan jeg bli helt gal!


Følg Gina på sosiale medier: INSTAGRAM

Radix (49 of 64).jpg
JULIA

Julia Alieva er Radix sitt nyeste og yngste medlem. Julia er opprinnelig fra Russland, men hun var oppvokst i en liten by i Finnmark kalt Hammerfest. Der gikk hun på Hammerfest Kulturskole fra ung alder og danset jazz, moderne og klassisk ballett. Hun viste tydelig talent og allerede i en alder av 13 år ble hun medlem av hip hop crewet «Attitude Dance Crew». Julia har siden holdt workshops i dansestilene jazz og hiphop for både voksne og ungdommer for å utvikle dansemiljøet i hjembygden. Julia gikk på danselinja ved Kongsbakken Videregående skole og studerer for tiden ved Norges Dansehøyskole med fordypning i jazzdans og pedagogikk.

Julia er en allsidig danser og engasjerer seg både innenfor klassisk ballett, jazz, moderne, hiphop, dancehall og jazzfunk. Etter mange år med egen deltagelse på Ungdommens Kultur Mønstring ble hun invitert tilbake som dommer og workshopholder på UKM i Alta. I 2016 vant hun kulturstipendet fra Hammerfest Kommune.

Hun har i løpet av sin danseerfaring opptrådt ved ulike forestillinger både i Norge og Russland. Deriblant koreografert og danset for artist Kevin Boine, ved to anledninger, under Midnattsrocken - en festival i Finnmark. Februar 2019 reiser hun sammen med Radix til Geilo for å premiere med forestillingen "Infected"i forbindelse med UKM Hol.

JULIA FORTELLER

Random Fact: Jeg tåler ikke når folk snorker!
Min største inspirasjon: Mennesker som aldri gir opp og queen Beyonce
Min guilty pleasure: Melkesjokolade

Jeg smiler av: Det meste

I samfunnet er jeg: Den som bryr seg om andre, jeg er hjelpsom og en gledesspreder. 

 

Følg Julia på sosiale medier: INSTAGRAM

RADIX trainees
Radix (6 of 8).jpg
MIA

Mia kommer fra en liten bygd på Vestlandet som heter Etne. Det var ikke mye tilbud innen dans der, men de hadde turn som hadde et tilbud for å gå på dans. Mia starter dermed der når hun var ca 10 år. Etterhvert ble hun med i oppvisningstroppen og oppviste på ulike turnstevner.

 

Når Mia var 16 år startet jeg på danselinjen på Skeivang vgs i Haugesund og dette var hennes første møte med ballet, jazz og moderne. Der satte de opp noen forestillinger, samtidig som hun ved siden av studiene var turntrener i Etne IL. 

 

Etter vgs flyttet Mia hjem igjen og jobbet som danselærer på kulturskolen i Vindafjord. Hun hadde 8 grupper hver uke og var eneste danselærer. Her satte hun blant annet opp elevforestilling.

 

Mia flyttet videre til Bergen og gikk et år på Bårdar akademiet hvor hun igjen fikk en del sceneerfaring. Deretter flyttet hun til New York og studerte dans på Broadway Dance Center et halvt år. Mia har alltid likt best å danse hip hop/kommersielt, men dette var hennes første møte med ”ordentlig” hip hop klasser. Før var det kun gjennom sosiale medier/filmer. Deretter gikk turen til Oslo. Der gikk hun på Circle Dance Academy et år. Hadde en avslutningsforestilling med skolen, og deretter ble hun med i Circle sitt showteam. 

 

Mia bodde også et år i Bergen hvor hun jobbet som danselærer på B`Hip Hop Dansestudio og Bergen Dansesenter.  Hun elsker  å holde på med prosjekter og være med på prosjekter – laget flere dansevideoer der blant annet en veldig unik tegnspråkdansevideo.

 


MIA FORTELLER
Random Fact: 
Studerer tegnspråk
Min største inspirasjon: Søskenbarnet mitt og Beyonce
Min guilty pleasure: Kardashians og Snickers!
Jeg smiler av: At folk blir behandlet rettferdig!
I samfunnet er jeg: Gledesspreder eller drømmeren - i den forstand at eg følger drømmene mine, og jobbe mot målene mine uansett odds
 

Følg Mia på sosiale medier: INSTAGRAM

bottom of page