SILJE OLAVA

"Silje Olava jobber nå fulltids som dansepedagog, freelance danser og koreograf, både nasjonalt og internasjonalt. Som freelance danser varierer oppdragene fra show og forestillinger, til TV-opptredener og musikkvideoer."

FINAL2_SMALL BALCK.png

Silje Olava vokste opp i Dovre, i Nord-Gudbrandsdal, hvor det var lite med dansetilbud den gang. Hun ble dermed selvlært og begynte å sette opp egne kurs for å spre gleden hun hadde funnet i dansen. Siden den gang har hun opparbeidet seg mye erfaring og ble i 2015 uteksaminert ved Norges Dansehøyskole (NDH) med en bachelor i dans og pedagogikk, med fordypning i jazzdans. 

Silje Olava jobber nå fulltids som dansepedagog, freelance danser og koreograf, både nasjonalt og internasjonalt. Etter endt utdanning ved NDH har hun undervist ved Oslo Kulturskole og Jessheim Danseskole, hvor hun underviser både barn, ungdom og voksne innenfor en rekke dansestiler. Våren 2019 fullførte hun PPU, praktisk pedagogisk utdanning, ved Kunsthøyskolen i Oslo. 

Som freelance danser varierer oppdragene fra show og forestillinger, til TV-opptredener og musikkvideoer. «Jesus Christ Superstar», «Spellemann på Taket» og Norgesturnè med Tommy Steines stand up show «Latterlig Livredd» er noen av engasjementene Silje Olava har vært innom. I tillegg har hun høstet kunnskap under lengre og kortere opphold i utlandet. Hun bodde 3 måneder i Paris via utveksling fra NDH, og tatt klasser i New York, Uganda, Ukraina og Los Angeles. ​Hun har også undervist internasjonalt gjennom workshops i Kampala, Uganda, og Macau, Kina.

Som kunstnerisk ansvarlig og koreograf har Silje Olava reist tre turer til Macau for å delta på den prestisjefylte International Youth Dance Festival. Første gang med en fusion mellom norsk folkedans og moderne samtidsdans, og to turer med Radix. Sammen med Radix har hun satt opp forestillingen «Blikkbox» på dansefestivalene "Tid for Dans" og "Dansekunst for Barn" arrangert av Dansekunst i Grenland, og «Infected» som premierte på Geilo februar 2019. Høsten 2019 og våren 2020 jobber hun som koreograf og danseinstruktør på musikalen «Rock of Ages» som premierer mars 2020 på Otta Kulturhus. 

Som produsent satte Silje Olava sommeren 2017 opp to forestillinger; en barneforestilling som premierte på Kilden Teater 1.juli, og forestillingen «Feast Your Eyes» (FYE) i Kampala senere samme måned. FYE var et samarbeidsprosjekt med lokale utøvere fra Kampala der de fremførte resultatet av en 2 ukers intensiv prosjektperiode. Våren 2020 startet hun et nytt prosjekt i Oslo med to musikere i spissen i samarbeid med dans.  

 

Silje Olava er med-leder og søknadsansvarlig i Radix.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

SILJE OLAVA FORTELLER
Random Fact: Jeg elsker elgpølse og jordbærsyltetøy på brødskiva
Min største inspirasjon: Mine foreldre
Min guilty pleasure: Gaming og anime
Jeg smiler av: De små øyeblikkene i hverdagen
I samfunnet er jeg: Hoffnarret – prøver alltid å more de rundt meg å få de til å le.


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle