top of page

SILJE OLAVA

"Silje Olava jobber fulltids som dansepedagog, freelance danser og koreograf, både nasjonalt og internasjonalt. Som freelance danser varierer oppdragene fra show og forestillinger, til TV-opptredener og musikkvideoer."

FINAL2_SMALL BALCK.png

Silje Olava kommer fra Dovre, i Nord-Gudbrandsdal. Den tid lille Silje voks opp var det lite med dansetilbud og hun tok det derfor på seg selv å sette opp egne kurs for å spre gleden hun hadde funnet i dansen. Siden den gang har hun opparbeidet seg mye erfaring og ble i 2015 uteksaminert ved Norges Dansehøyskole (NDH) med en bachelor i dans og pedagogikk, med fordypning i jazzdans. 
 

Silje Olava jobber nå fulltids som dansepedagog, freelance danser og koreograf, både nasjonalt og internasjonalt. Etter endt utdanning ved NDH har hun undervist ved Oslo Kulturskole og Jessheim Danseskole, hvor hun underviser både barn, ungdom og voksne innenfor en rekke dansestiler. Våren 2019 fullførte hun PPU, praktisk pedagogisk utdanning, ved Kunsthøyskolen i Oslo, og går for tiden Kulturledelse på OsloMet.

Som freelance danser varierer oppdragene fra show og forestillinger, til TV-opptredener og musikkvideoer. «Jesus Christ Superstar», «Spellemann på Taket» og Norgesturnè med Tommy Steines stand up show «Latterlig Livredd» er noen av engasjementene Silje Olava har vært innom. I tillegg har hun høstet kunnskap under lengre og kortere opphold i utlandet. Hun bodde 3 måneder i Paris via utveksling fra NDH, og tatt klasser i New York, Uganda, Ukraina og Los Angeles. ​Hun har også undervist internasjonalt gjennom workshops i Kampala, Uganda, og Macau, Kina, og en digital workshop arrangert av privatdanser i London.

Som kunstnerisk ansvarlig og koreograf har Silje Olava reist tre turer til Macau for å delta på den prestisjefylte International Youth Dance Festival. Første gang med en fusion mellom norsk folkedans og moderne samtidsdans, og to turer med Radix. Sammen med Radix har hun satt opp tre forestillinger i Norge;  «Blikkbox» 2017/18, «Infected» 2019, og "Restrains" 2021.

Nylig har du koreografert for musikalene «Rock of Ages» og "Flashdance" arrangert av Regionrådet i Nord-Gudbrandsdal, og 35-års jubileumsforestillingen til Kristine Glennes Ballettskole sept.2021.

Som produsent satte Silje Olava sommeren 2017 opp to forestillinger; en barneforestilling som premierte på Kilden Teater 1.juli, og forestillingen «Feast Your Eyes» (FYE) i Kampala senere samme måned. FYE var et samarbeidsprosjekt med lokale utøvere fra Kampala der de fremførte resultatet av en 2 ukers intensiv prosjektperiode.  

 

Silje Olava er leder og søknadsansvarlig i Radix.

SILJE OLAVA FORTELLER
Random Fact: Jeg elsker elgpølse og jordbærsyltetøy på brødskiva
Min største inspirasjon: Mine foreldre
Min guilty pleasure: Gaming og anime
Jeg smiler av: De små øyeblikkene i hverdagen
I samfunnet er jeg: Hoffnarret – prøver alltid å more de rundt meg å få de til å le.


Showreel_SiljeOlavaBakken

Showreel_SiljeOlavaBakken

Play Video
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page